torek, 3. maj 2016

Gigantski twix


Če grešimo, grešimo do konca! Predstavljamo recept za domačo Twix čokoladko. Dvokilogramsko! Potrebujete 3 sestavine in 20 minutk za pripravo. No, pa kakšno uro ali dve za hlajenje in preizkus potrpežljivosti. :)



Sestavine:
  • 1 kg čokolade po izbirim (priporočamo mlečno)
  • 2 zavitka maslenih keksov 
  • 2 vrečki karamelnih bombonov (karamelo pa lahko pripraviš tudi sam - glej spodaj "Alternativa") 

Postopek:
  • Pekač za peko (30x10 cm) obloži s peki papirjem. 
  • Segrej čokolado, da se popolnoma raztopi - lahko uporabiš mikrovalovko, ali pa čokolado stopiš nad paro z vodno kopeljo.
  • Z žlico na debelo premaži dno pekača in z njim večkrat potolci po mizi. Tako se bo čokolada enakomerno razporedila. Postavi v hladilnik/zamrzovalnik, da se čokolada strdi 
  • Segrej karamelne bombone - lahko uporabiš mikrovalovko, ali pa karamelne bombone stopiš nad paro z vodno kopeljo. 
  • Iz hladilnika vzemi pekač s strjeno čokolado in naloži plast maslenih piškotov. 
  • Plast maslenih piškotov premaži z zmesjo karamelnih bombonov. 
  • Na karamelno plast ponovno polagaš maslene piškote.
  • Postopek ponavljaš, dokler ti ne zmanjka piškotov in karamele.
  • Na koncu vse skupaj preliješ/premažeš s preostankom čokolade.
  • Pospraviš v hladilnik ali zmrzovalnik in počakaš vsaj 2 uri. Ne goljufaj! :) 


Alternativa: 

Karamelo lahko pripraviš tudi sam/a. Potrebuješ 1/2 kg sladkorja, 1 žličko masla in 1,5 dcl sladke smetane ter vse skupaj segreješ. 




Končni izdelek,ki ga lahko zavijete za darilo










Ni komentarjev:

Objavite komentar