torek, 3. maj 2016

Čokoladna lazanja


Kdo ne pozna lazanje, sočne specialitete, ki je že vrsto let ena izmed bolj znanih in priljubljenih italijanskih jedi.
Kaj pravite na njeno čokoladno verzijo? :)

Sestavine:

1. Podlaga

  • Keksi (graham, albert, ... lahko tudi Oreo piškoti, vendar je v tem primeru postopek malenkost drugačen - glej spodaj rubriko "Alternativa") 
2. Svetla krema

  • 500 ml smetane
  • 200 g Mascarpone sira (ali drug kremni sir) 
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici mleka
  • ščep soli
3. Temna krema
  • 2 paketa instant čokoladnega pudinga brez kuhanja
  • 1 l mleka

Postopek:

V posodi smešaj mascarpone sir z dvema žlicama mleka. V drugi posodi zmešaj smetano, sladkor v prahu in ščep soli, nato pa počasi v zmes primešaj Mascarponejevo mešanico.
Po navodilih pripravi instant puding brez kuhanja. Litru mleka dodaj dva praška in z mešalnikom mešaj priblžno 1 minuto.

Pekač napolni s čokoladnimi piškoti in premaži s svetlo kremo. Ko je prva plast povsem namazana, jo premažeš s temno kremo. Nato ponoviš postopek in ponovno polagaš piškote. Postopek toliko časa ponavljaš, da ti zmanjka tako keksov, kot tudi obeh krem.


Po vrhu lahko posuješ čokoladne kapljice ali kakav v prahu, nato pa vse skupaj postaviš v hladilnik za 4 ure. Če ti uspe seveda toliko časa zdržati. :)

Alternativa
Namesto čokoladnih graham keksov lahko uporabiš tudi odlične Oreo pikote, ki so pravi hit pri pripravi raznoraznih sladic. Vzameš 36 Oreo piškotov, jih zdrobiš in zmešaš z dvema žlicama stopljenega masla. Zmes razporediš po pekaču in nadaljuješ z zgornjim postopkom.

Če pa želiš zadevo še bolj čokoladno pojačati pa lahko eno plast kreme zamenjaš s plastjo Nutelle! Dober tek! :)















Ni komentarjev:

Objavite komentar