Prepričana sem, da ni človeka, ki ne bi poznal slavnih Ferrero Rocher čokolatinov, ki se s svojo čokoladno vsebino kar topijo v ustih, drobljeni oreščki pa jim dajejo tisto teksturo, ki kar kriči po še enem ugrizu.
Potrebuješ:
- 300 ml sladke smetane
- 400 g temne čokolade
- 150 g Nutelle
- skodelica zdrobljenih arašidov ali oreščkov
- Fererro Rocher čokolatini za okras
- 4 majhni vodni balončki :)
Pa začnimo:
KORAK 1: Napihni vodne balončke in jih zaveži.
KORAK 2: V vodni kopeli ali mikrovalovki stopi čokolado in ohladi na sobno temperaturo.
KORAK 3: Pripravi pladenj. Z žlico zajemi nekaj stopljene čokolade in naredi 4 manjše kupčke čokolade.
KORAK 4: V stopljeno čokolado pomoči napihnjen vodni balonček in ga posuj z zdrobljenimi arašidi. Postavi ga na kupček čokolade, ki si ga naredil v prejšnjem koraku. To bo fiksiralo balonček, da se ne bo premikal po pladnju. Čokoladne balončke za vsaj 1 uro shrani v hladilnik.
KORAK 5: Stepi smetano in ji dodaj 3/4 Nutelle. S preostankom Nutelle napolni vrečko in ji odreži enega izmed robov. Z vrečko boš na koncu okrasil čokolatine.
KORAK 6:
Iz hladilnika vzemi pladenj s čokoladnimi balončki in jih z zobotrebcom,
ali nečim ostrim, navdušeno poči. Dobil boš velike čokoladne skodelice.
:) Napolni jih z mešanico Nutelle in sladke smetane, okrasi spomočjo
vrečice preostale Nutelle, v sredino pa položi Fererro Rocher čokolatin.
KORAK 7: Najprej poskusi z jezikom, šele nato vzemi žlico in uživaj! :)
KORAK 7: Najprej poskusi z jezikom, šele nato vzemi žlico in uživaj! :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar