Ime te super sladice se sliši zakomplicirano in si na začetku misliš, da je to zelo težko pripraviti,
vendar temu ni tako. ta sladica je obogatena z raznimi hranljivimi snovmi, ki so dobre za naše telo, ta sladica pa je lahko tudi zelo težka za naš želodec zaradi tega se ne rabite tega preveč najesti, saj vam bo kasneje žal. Da vam pa ne bom takoj zrušila teka vam bom raje zaupala ta recept.
RECEPT:
SESTAVINE:
14 dag masla
14 dag sladkorja
3 rebra na koščke narezane čokolade
4 beljake + rumenjake
7 dag moke
10 dag narezanih orehov
PRIPRAVA NAJBOLJŠE OREHOVE SLADICE
Ni potrebno, da mojim navodilom sledite v vseh pogledih. Delo si organizirajte tako kot vam najbolje ustreza. Jaz osebno začnem s sekljanjem orehov in čokolade. Uporabila sem lanske orehe, saj sveži niso primerni za pripravo naše orehove sladice. Vsa orehova jedrca sem nasekljala na manjše koščke, kot lahko vidite na zgornji sliki. Prav tako sem narezala jedilno čokolado. Velikost koščkov orehov je seveda odvisna od vašega okusa. Čokolada se pa tako ali tako stopi.
Naslednji korak je ločevanje rumenjakov od beljakov, stepanje snega iz beljakov in priprava vseh sestavin v zgoraj navedenih količinah. Vmes lahko že prižgete pečico na 180 stopinj Celzija. Celoten postopek priprave je namreč zelo hiter. Najprej zmešamo maslo, sladkor, rumenjake in koščke čokolade. To zmes nato dodamo snegu iz beljakov. Zmes mešamo pri najnižji hitrosti mešalnika, ki ga uporabljate. Ko je zmes dodobra povezana ji začnemo postopoma dodajati še moko. Vse skupaj zaključimo še z dodajanjem orehov.
|
Pekač dodobra namažite z maslom in vanj vlijte vašo zmes. Morda se vam bo zdela malce tekoča, vendar ne skrbite … mora biti.
Našo orehovo sladico vstavite v pečico in jo pecite, dokler ne postane lepo zapečena. Okvirno naj bi se pekla med 40 in 50 min. Če niste prepričani ali je dovolj pečena, pa se vedno lahko poslužite preverjanja z zobotrebcem.
Orehovo sladico nato prevrnite na papir za peko in jo pustite da se malce ohladi. V tem času pripravite čokoladno glazuro. Če niste velik ljubitelj čokolade, lahko ta del tudi izpustite. Kot gotovo veste, se čokoladna glazura naredi v skledi nad parno kopeljo, in sicer kot mešanica jedilne čokolade in masla. Uporabite razmerje, ki vam najbolj ustreza. Nato orehovo sladico premažite s čokoladno glazuro in pustite, da se vse skupaj ohladi. Če vam bo uspelo počakati tako dolgo. Končni izdelek naj bi izpadel nekako takole. Pa DOBER TEK!
|
Ni komentarjev:
Objavite komentar