torek, 3. maj 2016

Domači sladoled v 2 minutah!



Temperature se višajo, sonček nas tudi na vsake toliko nežno poboža in mislimo, da je čas, da si privoščimo eno hladno ter slastno poslastico. Domači sladoled po čisto tvojem okusu! In kar je najboljše - ne potrebuješ avtomata za pripravo! :) 

Predstavljam ti osnovni recept za sladoledno bazo, ki je izhodišče za vse preostale okuse. Najlepše pri teh sladoledu je , da resnično lahko prepustiš domišljiji prosto pot in zmešaš skupaj sladoled samo zase, po svojem okusi in željah! :)




Sestavine:
- 450ml hladne smetanje za stepanje
- 400ml hladnega kondenizranega mleka (lahko ga kupiš, ali pa pripraviš sam - glej spodaj recept)

Postopek


KORAK 1: Stepi smetano in primešaj kondenzirano mleko. Za še bolj kremasto zmes in polnejši okus, dodaj pol žličke vanijilievega ekstrakta.

KORAK 2: Igraj se z različnimi dodatki in prelivi.


Kondenzirano mleko:
  • V posod z debelim dnom vliješ 1 liter polnomasntega mleka in dodaš 225g sladkorja. Na srednji temperaturi počasi zavreš.
  • Ko mleko zavre, temperaturo/ogenj znižaš na najnižjo jakost. Kuhaš približno 1,5 ure, da se tekočina malce zgosti. Mleko ne sme močno vreti, obvezno pa ga na vsakih 10 minut dobro premešaj.
  • Po 1,5 urah mleko odstavi in ohladi.


Ni komentarjev:

Objavite komentar