sreda, 28. junij 2017

Makaroni v smetanovi omaki s piščancem in slanino


Danes bom po dolgem času spet objavila recept, ki je odličen. Jed je sicer bogat, vendar ni nič hudega če se na vsake toliko časa pregrešite.


Sestavine za to jed so popolnoma preproste in vsakdanje. Količina ni pomembna, saj naredite toliko kolikor boste tudi pojedli.

Za to jed potrebujete naslednje sestavine:

Slanino
Piščančje meso ali puranje
mešanica začimb za perutnino
1 zelenjavno jušno kocko
2 dcl vode
Smetano za kuhanje
Testenine ( po želji)
Sir
Maslo


1. Korak: Slanino narežite na koščke in jo popecite v globoki ponvi, ne dodajajte kakršnekoli maščobe, saj želimo da je slanina lepo hrustljavo zapečena. Meso ravno tako narežemo na manjše koščke jih damo v skledo in posujemo z mešanico začimb za perutnino in premešamo da mešanica pride do vsakega koščka mesa. Z mešanico ne pretiravajte, saj se lahko zgodi, da bo jed na koncu preslana.

2. Korak: Zapečeno slanino vzamemo ven in jo damo na krožnik ali posodico. Odvečno maščobo slanine odlijemo in nato dodamo maslo in počakamo da se raztopi. Dodamo meso in ga pečemo, da je lepo zlato zapečen.


3. Korak: Ko je piščanec lepo zlato rjavo zapečen dodajte jušno kocko in vodo in lepo počasi kuhajte, da malo vode izpari ne sme pa biti suho, tudi če se zgodi da je malo več vode nič hudega malo dlje pokuhajte. Ko  se vam zdi da je dovolj izhlapelo dodate slanino, ki ste jo popekli in premešajte, kmalu zatem dodate še smetano za kuhanje in premešate.

4. Korak: Pripravite si lonec v katerem boste skuhali testenine.

5. Korak: K omaki s piščancem, slanino in smetano dodate še sir da se omaka lepo zgosti, po okusu jo lahko še posolite in popoprate.

6. Korak: Ko so testenine kuhane jih precedite in zmešajte skupaj z omako in postrežete.



Pa dober tek vam želim.


Napišite tudi kakšen komentar ali pa pošljite sliko svoje jedi :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar